Michelin Guide

A Michelin Guide vagy Michelin Kalauz egy tradícionális francia étterem- és szállodakalauz, amely az elmúlt több mint 100 év alatt világhírnévre tett szert. André és Edouard Michelin francia üzletemberek a XIX. sz. végén alapították meg a híres-neves gumiabroncs-gyárukat. A Michelin Guide tulajdonképpen saját cégük marketingje volt: kiadtak ugyanis egy térképet, ami Párizs és Párizs környékének legjobb vendéglátóhelyeit vonultatta fel, így toboroztak több vevőt magukhoz.

A Michelin Guide a nem várt sikere nyomán 1904 óta nemzetközi jelleget öltött, ma pedig már az Európa, LA és SF, illetve Japán legjobb éttermeit felvonultató kiadvány digitálisan is elérhető.

Lásd továbbá: Michelin-csillag.

Pizzéria magazin

1 Pizzéria magazin cikk

Útmutató otthoni pizzához

Bárhová utazunk a világban, a hello mellett a legismertebb, legtöbb nyelven érthető szó a pizza. A pizza a világ legszélesebb körben ismert fogása. De hogyan készítsük el mi magunk, otthon, ezt a népszerű ételt?

pizza alap, 2024.01.22.

Gear.svg